Tiponi_Muay_Thai_ny

Mød Dan, som er støttekontaktperson, mentor og Muay Thai bokser

Dan er 47 år og arbejder i Tiponis botilbud i Aarhus. Han har i mange år været mentor og støtteperson for unge over 18 år, og så er han inden for de senere år blevet en dedikeret udøver af Muay Thai – en fysisk og mentalt krævende sport, som mange kender bedre som thaiboksning. 

Blandt de Muay Thai udøvere, som Dan træner sammen med, er der en kirurg, en HF studerende og en politimand, men der er også tre af de unge borgere, som til dagligt er under Dans kyndige vinger.

De unge kæmper med forskellige udfordringer, såsom misbrug og kriminalitet, men træningen har en positiv indvirken på deres dagligdag. Muay Thai er fysisk hårdt og kræver både dedikation, viljestyrke og mentalt overskud. Og Dan fortæller, at netop disse faktorer giver dem en god ballast i deres dagligdag.

“I løbet af den tid, jeg har trænet med de unge har jeg oplevet en kolossal personling udvikling hos dem alle. De går virkelig op i det, og de holder hinanden til ilden og hjælper hinanden, når det er svært”, siger Dan med slet skjult stolthed i stemmen.

“Da jeg skulle i ringen til min allerførste kamp her i starten af November, var de der allesammen for at heppe på mig. Jeg tabte godt nok kampen, men det var fedt at vide, at de var derude. Og de var der sammen.”

At komme i bedre fysisk og mental form, har givet de unge overskud til at tackle nogle af de svære situationer, som de tumler med til dagligt. Dan fortæller blandt andet, at de har holdt sig fra stoffer og kriminalitet siden de begyndt at træne sammen. 

Det sammenhold, der er opstået som følge af træningen, har stor betydning for de unges fortsatte positive udvikling. Med Dan har de unge fået en mentor, som kan inspirere dem – også når det kommer til nederlag. 

“Det kan godt være, at jeg blev knock-outet i anden runde, men det er ikke sidste gang jeg skal i ringen. Jeg håber bare jeg er i stand til at stå op og high five dem efter kampen”, griner Dan.

 • Presse

  Pressekontakt

  Vi deler gerne vores viden, resultater og erfaringer med journalister, politikere og fagpersoner. I er altid velkomne til at kontakte vores kommunikationschef, Tine K, på mobil 51792633 eller på mail tkk@tiponi.dk.

  Følg os på sociale medier

  I kan få invitationer til gratis gå-hjem-møder, få faglige artikler og seneste nyheder og resultater ved at følge Tiponi på social medier.

 • Seneste artikler

 • Kontakt

  Stine A

  Adm. Direktør for Beskæftigelse og Familie

  Peter

  Adm. Direktør for Botilbud og Rehab

 • Scroll to Top