Tiponi_familie

Støttet og overvåget samvær §105 nr. 1

Tiponi Familie tilbyder støttet og overvåget samvær i hyggelige omgivelser, flere steder på Sjælland. Vi ønsker med vores indsats, at støtte børn, forældre og andre pårørende, i at have det bedst tænkelige samvær med hinanden, hvor de føler sig trygge.

Vi gør os umage for at skabe de bedste rammer, hvor både børn og forældre (netværk) oplever det som en hjælp, at vi er til stede og anser os for en god støtte. Vi tror på, at samværet er vigtigt for både barn og forældre (netværk) og at alle ønsker at få det bedste ud af samværet med hinanden.

Vi tilbyder at tilrettelægge støttet/overvåget samvær, der hvor det ønskes. Det kan være alt fra plejefamiliens- og barnets hjem, i forældrenes hjem, i fængslet, i vores indrettede lokaler (Valby, Brøndby og Slagelse), eller på et neutralt sted, for eksempel en legeplads.

Tiponi Familie tilbyder støttet samvær alle ugens dage, efter aftale.

Ved overvåget samvær er der et skærpet fokus på, om forældrene kan gennemføre samværet på en måde, der er hensigtsmæssig for barnet. I nogle tilfælde vil der være behov for at afbryde samværet. Vores behandlere korrigerer og støtter forældrene undervejs, og det har betydning for om samværet kan gennemføres, hvordan forælderen forsøger at få skabt et bedre samvær efter en korrektion.

Tiponi anbefaler at forældre tilbydes en forsamtale på 30 min. før hvert samvær, hvor der er mulighed for at tale om forælderens ønsker for samværet, så det bliver tilrettelagt på en måde der tilgodeser både barnet og forælderen.  Her vil der kunne blive talt om hvad der fungerede godt sidste gang, og hvad forælderen kunne have af ønsker for det kommende samvær. Under forsamtalen, kan Tiponi ligeledes vurdere, om forælderen ser ud til at kunne gennemføre et samvær. Det kan for eksempel være, at forældrene møder op til samværet påvirket af stoffer eller alkohol. I så fald kan samværet aflyses.

Efter hvert samvær, udarbejder samværskonsulenten et notat, der beskriver samværets forløb. Efter aftale, kan notatet sendes til kommunen. Desuden kan der også laves en aftale om, at Tiponi udarbejder en samlet samværsrapport.

Rammerne for vores samværslokaler

Vi lægger vægt på, at vores samværslokaler altid er hyggeligt indrettet med legetøj, hyggekrog og bløde møbler. Der er et bredt udvalg af legetøj, spil og tegneredskaber både for piger og drenge, samt til forskellige aldre. Det er nemlig vigtigt for os, at vores lokaler kan rumme alt fra det lille barn til det større barn, samt at lokalerne naturligt inspirerer og motiverer til god leg og gode samvær. Man er altid meget velkommen til at tage barnets favoritlegetøj, tryghedsbamse eller andet med. Det kan ofte gøre samværet mere trygt og rart for barnet.  Af forplejning, tilbyder vi saft, vand, kakao, the, kaffe og lidt frugt. Ønskes der yderligere, som f.eks. kage eller boller, anbefaler vi at forældre/netværk sørger for dette. Forældre ved bedst hvad deres børn kan lide. Det kan også være en positiv gestus, hvor børnene vil føle sig mødt og husket, hvis det er forældrene/netværket der medbringer, det helt særlige som barnet kan lide. Hvis det ikke kan lade sig gøre og I stadig ønsker yderligere forplejning, er I velkommen til at kontakte os og høre om mulighederne for dette.

I Valby kan vi udover ovenstående, også tilbyde at rykke samværet på en nærtliggende offentlig legeplads, som er i 4 min. gang (300 m.) fra vores lokale. Her er der gode muligheder for udendørs samvær, hvor vi har spand, skovl og andet udendørs leg, der kan medbringes til dette. I Valby har vi ligeledes et bordfodboldbord i et tilstødende lokale, som frit må benyttes.

Har I spørgsmål eller ønsker, er I altid velkommen til at kontakte os.

Adresser på Tiponi Families samværslokaler:
  • Slagelse – Nordvej 11, 1. sal 4200 Slagelse
  • Valby – Høffdingsvej 16 2500 Valby
  • Brøndby – Park alle 350A 2605 Brøndby
  • Kontakt afdelingsleder

    Tanja

    Afdelingsleder i Tiponi Familie

  • Mød vores team

  • Scroll to Top