5. februar 2021

Tiponi familie er nu også klar til at hjælpe private familier med vejledning til mere almene problemstillinger som skilsmisse, konflikter, grænsesætning, sammenbragte familier og lettere skolevægring. Hidtil har eneste vej været henvisning fra kommunen, men for at imødekomme større efterspørgsel under covid-19 fra private familier er Tiponi nu også klar med privat familiebehandling.

Det er ikke kun familier med sårbare forældre og børn ramt af diagnoser, der kan have brug for hjælp fra professionelle. Mere almindelige problemstillinger som samarbejde i forbindelse med skilsmisse, konflikter og grænsesætning i sammenbragte familier, søskendekonflikter, lettere skolevægring og selvværdsproblemer, kan koste de fleste forældre vågne nætter og grå hår.

Tiponi har som forandringsskabende mentorvirksomhed, der arbejder med de mest sårbare borgere, stor erfaring i at støtte familier til trivsel. Hidtil har eneste vej været henvisning fra kommunen, men nu er det muligt som privatperson at købe rådgivning direkte hos Tiponi.

“Vi bliver løbende kontaktet af familier, der ønsker støtte og sparring fra vores familiebehandlere. Covid-19 betyder, at vi alle er mere hjemme, og i nogle familier sætter det spot på problemerne. Ofte er et godt råd fra en professionel eller en lille håndfuld samtaler nok til at øge trivslen betragteligt,” siger Tanja Rasmussen, som er faglig leder af Tiponi Familie og erfaren familiebehandler.


Når venindens råd ikke er nok

Tanja Rasmussen, håber, at mange familier vil række ud:

“Vores nye tilbud er rettet mod forældre, der er kørt sur i hverdagen. Måske har de talt med en ven eller veninde og prøvet forskelligt, uden at det rigtig har nyttet. Måske er konfliktniveauet i forskellige kravssituationer blevet alt for højt, måske er det svært at få forældrene i den sammenbragte familie til at stå stærkt sammen.”

Mange forældre kan måske sidde med følelsen af, at de selv burde kunne løse den slags, men det kan være svært, når man sidder midt i det. Derfor kan en håndsrækning fra en udenforstående professionel med en bred praktisk erfaring være lige det, der skal til.

En anden vigtig problemstilling, Tiponis familiebehandlere kan støtte til, er at skabe godt samarbejde og gode aftaler i forbindelse med skilsmisser

“Mange tidligere par har et ønske om at gøre det godt, når de bliver skilt, men det kan være svært. Vores team har en masse viden om, hvad der er godt for børn i forskellige aldre og hvad, der er gode aftaler i skilsmisser. Det kan være rigtig godt givet ud at hente hjælp i den slags situationer,” siger Tanja Rasmussen.


Fakta om Tiponis familierådgivning for private

Tiponis rådgivning til private indledes med en gratis og uforpligtende forsamtale over telefonen. Herefter kan rådgivningen enten være over telefonen eller hos familien. Det er muligt at købe et klippekort til tre gange rådgivning, der ofte vil være nok.

• Familierådgivning, telefonisk: 60 minutter koster 650 kroner

• Familierådgivning, fysisk: 60 minutter koster 850 kroner

• Forsamtale, telefonisk: Maksimalt 30 minutter, gratis

• Klippekort til rådgivning, fysisk: Tre samtaler á 60 minutter koster 2.250 kroner

Kontakt for mere information

Ønsker du mere information om Tiponis familiebehandling, kontakt Tanja Rasmussen, som er faglig leder af Tiponi Familie på mobil +4540406488 eller mail tanja@tiponi.dk.

Læs mere om Tiponi her.